Løgstrup Friplejehjem

Søndagstur til friplejehjemsområdet

Søndag formiddag d. 13. jan. skridtede vi i bestyrelsen beliggenheden af friplejehjemmet af på det planlagte areal over for Hjarbækvej 50. Vejret var noget mere køligt og regnfuldt end på dette flotte sommerbillede, hvor man ser udover arealet med Himmerlandsstien og Løgstrup Hallen i baggrunden.

Vi fik en god oplevelse af placeringen af plejehjemmet, som giver nærhed til både idrætsliv og til naturen der skråner ned mod Hjarbæk. Efter opmåling af byggeriet holdt bestyrelsen møde over en kop kaffe og gennemgik de foreløbige tegninger til friplejehjemmet. Her har vi samlet masser af inspiration og gode idéer fra vores besøg på både Klejtrup Friplejehjem og senest på Frederiks Friplejehjem.

Fra disse besøg har vi fra personalet og bestyrelse fået deres oplevelse af funktionaliteten i plejehjemmene og hvad der evt. kan være med til at forbedre en i øvrigt meget velfungerende plejehjemsbygning. Vi vil derfor genbruge de tegninger, som både Klejtrup og Frederiks Friplejehjem er bygget efter, men med vores egne mindre forbedringer.

Det er desuden meget tilfredsstillende, at vi nu har fået tilkendegivelser fra både kreditforening og bank om de nødvendige lån til både byggefasen og til driften herefter. Nu afventer vi blot, at kommuneplantillægget bliver vedtaget på økonomiudvalgsmødet d. 23. januar, så vi kan komme videre med projektering og udbudsmateriale. Vi skal gerne være så langt med byggeriet, at vi kan lukke det inden næste vinter sætter ind.

Vi vil i bestyrelsen tage på endnu en studietur inden længe til Hobro Friplejehjem, som åbner i februar. Det er et noget andet byggeri end det vi planlægger efter, men vi kan helt sikkert også få god inspiration herfra til de sidste finesser og til den daglige drift.

Anders Jensen, fmd.

Denne side bruger cookies, dog kun nødvendige for at siden fungerer og til statistik. Hvis du vælger at afvise cookies, kan du måske ikke anvende alle sidens funktioner.